POGOJI POSLOVANJA

Pogoje poslovanja določa  Alpcom d.o.o., ki produkte na spletni strani www.alpcom.si prodaja v svojem imenu in za svoj račun. Sestavljeni  so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot)  ter Zakonom o elektronskem poslovanju (ZEPT).


Podatki o podjetju:
Alpcom d.o.o.
Stepišnikova ulica 1, 2310 Slovenska Bistrica
ID: SI36646032
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 5667054000

TRR/IBAN: SI56 0443 0000 0214 096 (NOVA KBM d.d.)

REGISTRIRANI UPORABNIKI

 • Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime (elektronski naslov) in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

 • Registrirani uporabniki lahko kupujejo v spletni trgovini www.alpcom.si

 • Kupec z registracijo potrjuje, da sprejema pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil.

POGOJI CEN

Cena: je redna cena po kateri se artikel prodaja.

Znižana cena: je znižana redna cena po kateri se prodaja artikel za določen ali nedoločen čas. Produkti, ki so trenutno v akciji imajo znižano ceno za nedoločen čas oz. do razprodaje zalog.

Vse objavljene cene vključujejo DDV. Lahko se spremenijo brez predhodnega obvestila. Pri nakupu veljajo cene v trenutku oddaje naročila, razen v primeru napake pri ceni. Lahko zgodi, da je navedena cena napačna. O morebitni napaki bomo kupca nemudoma obvestili    (elektronsko ali telefonsko), ter poskušali najti rešitev v obojestransko zadovoljstvo.

NAČINI PLAČILA

Po predračunu

Naročene produkte lahko na vaši banki ali spletni banki plačate z nakazilom na transakcijski račun podjetja Alpcom d.o.o. št. SI56 0443 0000 0214 096 (NOVA KBM d.d.). Elektronsko potrdilo o naročilu in predračun prejmete po oddanem naročilo. Dobavni rok prične teči z dnevom prejetih sredstev na naš račun.

Plačilo po povzetju

V kolikor se odločite za to vrsto plačila, plačate ob prevzemu paketa poštnemu uslužbencu, ta pa bo za vas izvršil plačilo. Če boste v času dostave odsotni, vas bo dostavna služba telefonsko obvestila, kje lahko prevzamete paket.  V primeru da paketa ne boste prevzeli in jo bo dostavna služba vrnila na naše stroške, vam bomo zaračunali dodatne stroške.

NAROČILO in DOSTAVA


Naročanje produktov poteka preko spletne košarice. Ob prvem nakupu se je potrebno registrirati, nadaljnji nakupi pa se izvedejo z uporabniškim imenom in geslom. . Izbrani produkti z vsemi podatki bodo upoštevani kot vaše naročilo. Kupca preko e-pošte obvestimo o oddanem naročilu in roku dobave. Naročila sprejemamo tudi telefonsko.

Zavrnitev naročila
Alpcom d.o.o. si pridržuje pravico, da lahko naročilo za katerega meni, da ga zaradi različnih pogojev ne more izvesti, zavrne. V primeru morebitne zavrnitve bomo kupca nemudoma obvestili, ter poskušali najti obojestransko rešitev.

Reklamacije
V primeru reklamacije se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času ter v obojestransko zadovoljstvo, vsekakor pa skladno z zakonsko veljavnimi določili.

Garancija Produkti imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancijski rok začne teči z dnem prevzema blaga s strani kupca. Uveljavljati jo je možno le ob predložitvi računa.  Garancija preneha veljati pri:

 • neupoštevanju navodil za uporabo,

 • montaži ali popravilu, ki ga je opravila nepooblaščena oseba,

 • vgraditvi neoriginalnih sestavnih delov izdelka,

 • malomarnem ravnanju z izdelkom,

 • poškodbah, ki so nastale zaradi krivde kupca oziroma tretje osebe,

 • nepravilni vgradnji izdelka.

Dobava blaga
Vse produkte, ki imamo na zalogi, vam dostavimo v roku 7 dni. Rok dobave je naveden v delovnih dneh brez sobot in nedelj. V kolikor določenega produkta v trenutku vašega naročila ni na zalogi, se dobavni rok lahko tudi podaljša. V tem primeru vam spremenjen dobavni rok sporočimo preko e-pošte ali telefona.

Pošiljanje naročila po povzetju:
Pošiljko lahko prejmete po pošti na naslov, ki je  naveden v naročilu. Poštnemu uslužbencu ob prevzemu paketa izročite gotovino in DPD bo za vas izvršil plačilo. V primeru večjega naročila, dostavljamo tudi sami. Stroški dostave so v tem primeru brezplačni.

VSEBINA NA STRANEH


Pridržujemo si pravico do vsebinskih sprememb na spletni strani. Možne so vsebinske napake na spletne strani in zanje ne prevzemamo odgovornosti. Poskušamo zagotoviti kar se da najboljše fotografije produktov, vendar je kljub temu potrebno fotografije dojemati kot simbolične. Objavljena vsebina je v lasti podjetja Alpcom .d.o.o., ali pa ima podjetje za objavo soglasje avtorja. Vsakršno kopiranje brez vednosti podjetja Alpcom d.o.o. je prepovedano.


ZAŠČITA PODATKOV


Podjetje Alpcom d.o.o. se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine. Osebne podatke bo uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih nudi. Za potrebe opravljanja storitev shranjujemo naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,

 • datum rojstva,

 • naslov dostave,

 • elektronski naslov,

 • telefonska številka,


Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine  Alpcom d.o.o. so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

PRITOŽBE IN SPORI


Alpcom d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru težav nas pokličite na 02 / 805 58 04, ali nam pošljite elektronsko sporočilo na info@alpcom.si. V roku petih delovnih dni od prejete pritožbe, vas obvestimo, kakšen bo potek obravnave in vas vseskozi obveščamo o postopku. Ponudnik si morebitne spore prizadeva rešiti sporazumno.